- 1 pui mare;
- 250 gr de orez;
- 2 morcovi;
- 1 ceapa mare;
- 1 paharel de ulei;
- 1 ardei gras;
- 2 rosii;
- condimente:sare, piper, boia, vegeta.
Mod de preparare:
Ceapa se spala si se toaca marunt. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoare. Rosiile si ardeiul gras se spala si se taie cubulete cat mai mici. Carnea de pui se taie in bucati.
Intr-o olica se pune uleiul la incins, peste care se adauga ceapa. Dupa 5 minute se adauga carnea de pui si se lasa sa se rumeneasca putin. Orezul se pune intr-un bol si se spala in 3-4 ape, se scurge de apa dupa care se pune in olica peste carne si ceapa aproximativ 5 minute. Dupa aceea se adauga apa 1 litru si jumatate se pun si ardeiul, rosiile, morcovii, se condimenteaza, se amesteca bine si se baga la cuptor la foc mic. Se lasa aproximativ 45 de minute. Se amesteca din cand in cand, iar daca apa a scazut prea mult se mai adauga cate putina.
Se serveste cu muraturi.
Intr-o olica se pune uleiul la incins, peste care se adauga ceapa. Dupa 5 minute se adauga carnea de pui si se lasa sa se rumeneasca putin. Orezul se pune intr-un bol si se spala in 3-4 ape, se scurge de apa dupa care se pune in olica peste carne si ceapa aproximativ 5 minute. Dupa aceea se adauga apa 1 litru si jumatate se pun si ardeiul, rosiile, morcovii, se condimenteaza, se amesteca bine si se baga la cuptor la foc mic. Se lasa aproximativ 45 de minute. Se amesteca din cand in cand, iar daca apa a scazut prea mult se mai adauga cate putina.
Se serveste cu muraturi.
VA DORESC POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu