vineri, 8 mai 2009

CHEC PUFOS GUSTOS


INGRENDIENTE

- 5 oua;
- 5 linguri apa fierbinte;
- 1/2 cana ulei;
- 1 cana si 1/2 de zahar;
- 2 cani faina;
- 2 lingurite cacao;
- 2 forme de chec;
- 1/2 praf de copt.

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar pana cand zaharul se topeste. Treptat se adauga uleiul. Separat se bat albusurile spuma, in care se adauga restul de zahar si apoi apa fiarta treptat.
Se toarna galbenusurile peste albusuri, se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia dupa care se adauga faina si praful de copt.
Se toarna aluatul in formele de chec si se pastreaza in bol 2-3 linguri din aluat pentru a se amesteca cu 2 lingurite cacao si a se turna in linii subtiri pe ambele checuri. Cu o furculita se invarte in checuri pentru a patrunde in el aluatul cu cacao si pentru a avea un desing frumos.
Cand este compt se poate tapa deasupra cu zahar pudra.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată