vineri, 15 mai 2009

SALATA VERDE

INGRENDIENTE

- 1 salata verde mare;
- 2 cepe verzi;
- 1/2 legatura marar;
- 1 lingura ulei;
- 1 lingura otet;
- condimente: sare, zahar.

Mod de preparare:

Salata se spala in mai multe ape, se curata de frunzele ingalbenite sau vestejite, se desprinde frunzele unele de altele si se scurge bine de apa. Frunzele de salata se taie in functie de preferinte si se pun intr-un bol. Ceapa se curata, se spala bine si se taie rondele de aproximativ 2-3 cm si se pune in bol peste salata. Mararul se spala, se taie marunt si se pune in salata. Intr-o cana se pune jumatate apa, se adauga o lingurita sare, 2 lingurite zahar si 1 lingura de otet si se amesteca pana cand se topeste zaharul si se pune continutul peste salata, se pune o lingura de ulei si se amesteca bine. Salata se serveste imediat deoarece daca sta se vestejeste si prinde gust.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată