
INGRENDIENTE
- 500 gr piept de pui/pulpa de porc;
- 700 gr cartofi;
- 250 gr castraveti murati;
- 300 gr mazare boabe;
- 150 gr gogosari rosii murati;
- 5 morcovi normali;
- maioneza (INGRENDIENTE: ulei, 1 galbenus de ou, 1 lingurita mustar);
- condimente: sare, piper, vegeta.
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert intr-o olica cu apa. Cartofii, in coaja, se pun si ei la fiert. Morcovii se curata de coaja, se spala bine si se pun la fiert. Daca aragazul are numai 2 ochiuri atunci se pot pune morcovii la fiert impreuna cu carnea.
Mazarea, daca este din conserva, se mai da intr-un clocot 5 minute. Daca este proaspata se pune la fiert pana este moale.
In timp ce legumele si carnea fierb ne punem sa taiem castravetii si gogosarii in cubulete (nu prea mici, dar nici prea mari). Peste acestea se adauga mazarea boabe. Pe masura ce legumele si carnea au fiert si s-au racit se taie si ele cubulete. Cartofii inainte de a fi taiati se curata de coaja.
Dupa ce toate legumele si carnea au fost taiate se trece la pregatirea maionezei.
Intr-un bol se pune galbenusul de ou si lingurita de mustar si se amesteca in sensul acelor de ceas. Treptat se adauga ulei putin cate putin. Maioneza se amesteca cu o lingura de lemn si nu se schimba directia de mestecare pentru ca riscam sa se taie.
Cand maioneza este suficienta (dupa ochi) se pune peste salata si se amesteca bine. Salata se condimenteaza dupa gust.
VA DORESC POFTA BUNA!
Mazarea, daca este din conserva, se mai da intr-un clocot 5 minute. Daca este proaspata se pune la fiert pana este moale.
In timp ce legumele si carnea fierb ne punem sa taiem castravetii si gogosarii in cubulete (nu prea mici, dar nici prea mari). Peste acestea se adauga mazarea boabe. Pe masura ce legumele si carnea au fiert si s-au racit se taie si ele cubulete. Cartofii inainte de a fi taiati se curata de coaja.
Dupa ce toate legumele si carnea au fost taiate se trece la pregatirea maionezei.
Intr-un bol se pune galbenusul de ou si lingurita de mustar si se amesteca in sensul acelor de ceas. Treptat se adauga ulei putin cate putin. Maioneza se amesteca cu o lingura de lemn si nu se schimba directia de mestecare pentru ca riscam sa se taie.
Cand maioneza este suficienta (dupa ochi) se pune peste salata si se amesteca bine. Salata se condimenteaza dupa gust.
VA DORESC POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu