vineri, 15 mai 2009

ROSII UMPLUTE CU CARNE SI CIUPERCI

INGRENDIENTE

- 10 rosii normale;
- 100 gr piept de pui;
- 3 ciuperci normale;
- maioneza: 1 galbenus de ou, 1 lingurita mustar, ulei;
- condimente: sare, piper, vegeta.

Mod de preparare:

Rosiile se spala bine, se taie un capac si se scobesc inauntru. Acestea se presara cu vegeta sau sare si cu putin piper. Pieptul de pui se fierbe intr-o olica cu apa si cu un varf de sare sau se frige carnea pe gratar. Ciupercile se spala, se curata de coaja si se pun la fiert intr-o olica cu apa cu putina sare. Pieptul de pui si ciupercile se toaca marunt si se pun intr-un bol peste care punem 3 linguri de maioneza preparata astfel: intr-un bol se pune galbenusul de ou si lingurita de mustar si se amesteca in sensul acelor de ceas. Treptat se adauga ulei putin cate putin. Maioneza se amesteca cu o lingura de lemn si nu se schimba directia de mestecare pentru ca riscam sa se taie. In cazul in care maioneza se taie se mai adauga o lingurita mustar si se amesteca incet.
Se amesteca bine cele 3 ingrendiente dupa care se umple rosiile si se aseaza pe un platou cu umplutura in sus si se orneaza cu frunze de patrunjel sau masline.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată