vineri, 8 mai 2009

CHIFTELE DIN CARNE


INGRENDIENTE

- 700 gr carne tocata de porc;
- 3 felii de paine taiate mai gros;
- 1 ou;
- ulei pentru prajit;
- 2-3 catei de usturoi mai mari;
- 2 maini de faina;
- condimente: sare, piper.

Mod de preparare:

Cele 3 felii de paine se pun intr-un bol cu apa pentru a se inmuia. Usturoiul se curata si se piseaza. Intr-un bol se pune carnea peste care se adauga usturoiul, miezul de la paine stors bine in mana, oul si condimente dupa gust. Se amesteca bine cu mana pana cand se omogenizeaza compozitia. Din compozitia obtinuta se formeaza chiftelutele in forma rotunda si la dimensiunile dorite.
Pe masa se pune faina prin care dam chiftelutele dupa care le punem la prajit in ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti iar cand le scoatem din tigaie le asezam intr-un bol in care am pus servetel pentru a absoarbe excesul de ulei.
Chiftelele se servesc cu cartofi piure sau cu sos.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată