miercuri, 13 mai 2009

FRIPTURA OLTENEASCA


INGRENDIENTE

- 1/2 kg ceapa;
- 5 cartofi normali;
- 200 gr orez;
- 80 ml ulei;
- 4 pulpe de pui sau 1 pui mai mic;
- marar si telina frunze;
- 3 linguri pasta tomate;
- condimente: piper, vegeta, sare.

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei. Dupa ce s-a calit se adauga condimentele, pasta de tomate, 1 l de apa, orezul spalat in cateva ape, cartofii curatati si taiati in lungime in 4 sau in 6 (depinde de marime) si carnea.
Se amesteca toate bine, se baga la cuptor aproximativ o ora timp in care se amesteca in friptura din cand in cand, dupa care se pune verdeata tocata marunt si se mai lasa la cuptor 10 minute.
Friptura este gata atunci cand a secat apa.
In cazul in care se foloseste carne de porc in locul carnii de pui, dupa ce s-a calit ceapa se pune putina apa si carnea de porc sa fiarba 30 de minute deoarece este mai tare, dupa care se adauga restul de ingrendiente si se continua ca la friptura cu pui.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată