- 2 morcovi;
- 1 patrunjel radacina;
- 1 pastarnac;
- 1 ceapa mica;
- 1 telina mica ;
- 4 rosii sau suc de rosii;
- 4 cartofi;
- 1 lingura bors magic;
- 2 oua;
- 3 linguri ulei;
- frunze de leustean;
- faina cat cuprinde.
Mod de preparare:
Ceapa, pastarnacul, patrunjelul, morcovii, telina se curata, se spala, se taie cubulete mici si se pun la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa. Se lasa sa fiarba 30 de minute dupa care se adauga cartofii curatati si taiati cubulete, se condimenteaza ciorba dupa gust si se mai lasa la fiert 20 de minute dupa care se pun 2 linguri de ulei pentru strelici. Intr-un bol se prepara galustele din faina astfel: se pune un ou intreg, o lingura ulei, un varf de sare, faina cat cuprinde si se amesteca compozitia cu o furculita pana cand devine o pasta mai moale. Cu o lingurita se ia din compozitie si se pun galustele in ciorba, se adauga rosiile taiate marunt sau sucul de rosii si se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute dupa se adauga leusteanul spalat si tocat marunt si bors magic dupa gust. Intr-un bol se pune un ou cu 2-3 linguri de apa si se bate bine cu o furculita, se toarna in ciorba, se amesteca bine in ea si se opreste focul.
Se poate servi cu ardei iuti si cu smantana.
Se poate servi cu ardei iuti si cu smantana.
VA DORESC POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu