- 1 kg de burta fiarta si taiata fideluta;
- 500 gr oase vita;
- 600 gr smantana grasa;
- 4 litri apa;
- 5 galbenusuri de ou;
- 1 gogosar acru;
- 6 catei de usturoi;
- 4 morcovi;
- 30 ml ulei;
- concentrat de vita;
- 1/4 telina;
- 1 patrunjel radacina;
- 2 linguri bors sau otet.
Mod de preparare:
Se prepara zeama de la ciorba astfel: intr-o oala se pun 4 litri apa la fiert in care se adauga oasele de vita, concentrat de vita, urmatoarele zarzavaturi intregi: telina, patrunjelul, 2 morcovi si se lasa la fiert 1 ora.
Cand a trecut 1 ora se scot oasele si zarzavatul din supa si aceasta se strecoara. Zarzavaturile si cu oasele de vita nu se mai folosesc, din acestea putand sa se faca o salata de bueof.
Ceilalti 2 morcovi se dau pe razatoarea mica si se calesc in ulei dupa care se adauga peste supa. Se adauga si burta, se pune la fiert 30 minute dupa care se adauga usturoiul dat pe razatoarea mica, gogosarul taiat in cubulete mici si borsul si se lasa la fiert 10 minute.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile de ou cu smantana pana cand se omogenizeaza compozitia si se pune in oala si se mai lasa 5 minute la fiert.
Cand a trecut 1 ora se scot oasele si zarzavatul din supa si aceasta se strecoara. Zarzavaturile si cu oasele de vita nu se mai folosesc, din acestea putand sa se faca o salata de bueof.
Ceilalti 2 morcovi se dau pe razatoarea mica si se calesc in ulei dupa care se adauga peste supa. Se adauga si burta, se pune la fiert 30 minute dupa care se adauga usturoiul dat pe razatoarea mica, gogosarul taiat in cubulete mici si borsul si se lasa la fiert 10 minute.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile de ou cu smantana pana cand se omogenizeaza compozitia si se pune in oala si se mai lasa 5 minute la fiert.
VA DORESC POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu