luni, 11 mai 2009

SALATA DE ICRE


INGRENDIENTE

- 200 gr icre preaspete sau congelate;
- ulei(aproximativ 200 ml);
- 50 gr gris;
- o ceapa mica;
- 1 gr sare de lamaie;
- maioneza: ulei, un galbenus de ou, o lingurita mustar;
- sare.

Mod de preparare:

Intr-o olica se pune apa si grisul si se pun la fiert pana cand se ingroasa si se pune la racit.
Se prepara maioneza astfel: intr-un bol se pune galbenusul de ou si lingurita de mustar si se amesteca in sensul acelor de ceas. Treptat se adauga ulei putin cate putin. Maioneza se amesteca cu o lingura de lemn si nu se schimba directia de mestecare pentru ca riscam sa se taie. In cazul in care maioneza se taie se mai adauga o lingurita mustar si se amesteca incet.
In alt bol se pun icrele, sarea de lamaie, sare si se freaca aproximativ 4 minute pana cand acestea se albesc. Apoi se adauga 6 linguri de ulei treptat si se amesteca pana cand se omogenizeaza si devine o pasta mai groasa.
Aceasta pasta se pune treptat peste maioneza si se amesteca incet, in acelasi sens. Dupa ce s-a amesteca bine se adauga grisul fiert si racit, se amesteca pana cand se omogenizeaza dupa care se adauga ceapa curatata si taiata marunt cubulete. Dupa ce se amesteca bine se gusta pentru a fi destul de sarata.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată