marți, 12 mai 2009

SALATA DE FASOLE VERDE

INGRENDIENTE

- 500 gr fasole verde pastai;
- 2 catei de usturoi;
- 1 morcove;
- 1 legatura patrunjel;
- 1 ceapa;
- maioneza: 1 galbenus de ou, ulei, o lingurita mustar;
- condimente: sare, piper.

Mod de preparare:

Fasolea se pune intr-o cratita cu apa si cu putina sare la fiert. Cand aceasta este fiarta bine se punte intr-o strecuratoare la scurs si se taie rondele mici. Morcovele se spala, se curata si se da prin razatoare. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza sau se da pe razatoare. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Toate ingrendientele se pun intr-un bol incapator. Se prepara maioneza astfel: intr-un bol se pune galbenusul de ou si lingurita de mustar si se amesteca in sensul acelor de ceas. Treptat se adauga ulei putin cate putin. Maioneza se amesteca cu o lingura de lemn si nu se schimba directia de mestecare pentru ca riscam sa se taie. In cazul in care maioneza se taie se mai adauga o lingurita mustar si se amesteca incet.
Maioneza se pune peste ingrendiente, se condimenteaza si se amesteca bine.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată