- 1 kg cartofi;
- 4 oua;
- 1 ceapa mare sau 2 cepe mai mici;
- 2 lingurite otet;
- 100 gr masline rondele;
- maioneza: 1 galbenus de ou, ulei, 1 lingurita mustar;
- condimente: sare, piper.
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune apa in care se adauga cartofii in coaja si se pun la fiert. Intr-o olica se pune apa la fiert, iar cand aceasta clocoteste se pun cele 4 oua la fiert. Cand cartofii au fiert si s-au racit se curata de coaja dupa care se taie rondele intr-un castron. Ouale cand sunt fierte si racite se curata de coaja, se taie rondele si se pun peste cartofii taiati. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Peste acestea se pun maslinele.
Se prepara maioneza astfel: intr-un bol se pune galbenusul de ou si lingurita de mustar si se amesteca in sensul acelor de ceas. Treptat se adauga ulei putin cate putin. Maioneza se amesteca cu o lingura de lemn si nu se schimba directia de mestecare pentru ca riscam sa se taie. In cazul in care maioneza se taie se mai adauga o lingurita mustar si se amesteca incet.
Aceasta se adauga peste salata, se pune otetul si se condimenteaza dupa care se amesteca bine de tot.
Se prepara maioneza astfel: intr-un bol se pune galbenusul de ou si lingurita de mustar si se amesteca in sensul acelor de ceas. Treptat se adauga ulei putin cate putin. Maioneza se amesteca cu o lingura de lemn si nu se schimba directia de mestecare pentru ca riscam sa se taie. In cazul in care maioneza se taie se mai adauga o lingurita mustar si se amesteca incet.
Aceasta se adauga peste salata, se pune otetul si se condimenteaza dupa care se amesteca bine de tot.
VA DORESC POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu