- 10 oua;
- 550 gr zahar;
- 300 gr nuca macinata;
- 2-3 linguri faina;
- 5 linguri lapte;
- 150 gr cacao;
- 30 gr nuca de cocos;
- 300 gr unt.
Mod de preparare:
BLATURILE: Se separa galbenusurile de albusuri. Cele 10 albusuri se bat bine spuma. Cand sunt batute bine se adauga 300 gr zahar treptat si se bat in continuare spuma tare, apoi se adauga 300 gr nuca macinata si 2 linguri de faina. Se amesteca pana cand se omogenizeaza compizitia . Din aceasta compozitie se fac 3 blaturi de prajitura. Tava in care se fac blaturile se unge cu ulei, se pune in ea hartie alba sau ziar fara poze care se unge cu ulei dupa care se pune aluatul. Se face acest lucru pentru a nu se prinde blatul de tava. Hartia se desprinde de pe blat cand acesta este cald. Cand se baga la cuptor acesta trebuie sa fie bine incalzit. Aceste blaturi se coc foarte repede.
CREMA: Intr-o olica se pune cele 10 galbenusuri care se amesteca cu 5 linguri de lapte cu 250 gr zahar si cu 150 gr cacao pana cand copozitia se omogenizeaza. Aceasta crema se fierbe pe aburi adica: intr-o alta oala se pun 3-4 degete de apa si se pune pe foc la fiert. Cand apa fierbe , oala in care se face crema se pune deasupra oalei cu apa. Aceasta trebuie sa se potriveasca ermetic peste oala cu apa. In crema se amesteca continuu pana cand aceasta se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se pune la racit.
Cand crema este rece se freaca cu 300 gr de unt.
Cand crema este rece se freaca cu 300 gr de unt.
Prajitura se aranjeaza astfel: blat, crema, blat, crema, blat, crema, iar deasupra peste crema se presareaza nuca de cocos.
In cazul in care blaturile nu se umple cu crema pana a 2-a zi se pune faina intre ele ca sa nu se lipeasca unul de celalalt.
In cazul in care blaturile nu se umple cu crema pana a 2-a zi se pune faina intre ele ca sa nu se lipeasca unul de celalalt.
VA DORESC POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu