marți, 12 mai 2009

CIORBA DE PUI

INGRENDIENTE

- 1 pui (fara piept si pulpe);
- 1 ceapa;
- 2 morcovi;
- 1 pastarnac;
- 1 patrunjel radacina;
- 1/4 telina;
- 100 gr fidea;
- 5 rosii;
- zeama de lamaie/1 lingurita bors magic pentru acrit;
- 1 legatura leustean;
- condimente: sare, piper, vegeta.

Mod de preparare:

Se spala bine puiul, se taie in bucati, se pune intr-o oala cu 3-4 litri de apa cu un varf de sare si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba pana cand se formeaza spuma. Se indeparteaza spuma cu ajutorul unei spatule cu gauri sau ciorba poate fi strecurata intr-o alta oala. Legumele se spala bine dupa care morcovii, telina, patrunjelul radacina, ceapa si pastarnacul se taie cubulete si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20 de minute se adauda rosiile taiate marunt si se mai lasa la fiert 15 minute dupa care se pune fideau si se condimenteaza ciorba dupa gust. Dupa 10 minute se pune in ciorba leusteanul tocat marunt si zeama de lamaie/borsul si se mai lasa 5 minute pe foc.
Ciorba se poate servi cu smantana sau cu ardei iuti.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată