- 12 ardei grasi mari;
- 400 gr carne tocata de porc;
- 150 gr orez;
- 2 cepe mari;
- 1 pahar de smantana;
- 200 ml bulion de rosii;
- ulei;
- condimente: sare, piper, vegeta.
Mod de preparare:
Ardeii se spala, se curata in interior de cotoare si se inteapa in fund cu un cutit pentru a se fierbe bine in interior. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Cand aceasta este aproape calita se adauga 50 ml bulionul de rosii, sare, piper, vegeta, boia dupa gust, se adauga orezul si se mai lasa 5 minute pe foc dupa care se pune la racit. Cand aceasta este rece se amesteca cu carnea pana cand se omogenizeaza compozitia.
Cu aceasta se umple ardeii insa nu pana la gura deoarece orezul se umfla si sa nu dea afara amestecul. Se lasa 2-3 mm gol.
Acestia se aseaza intr-o oala, cu gura in sus, vertical pentru a se fierbe bine. Peste acestia turnam apa amestecata cu putine condimente si 100 ml de bulion. Oala se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic, aproximativ 1 ora si jumatate.
Intr-un bol amestecam 50 ml bulion cu smantana pana se omogenizeaza. Dupa o ora si 15 minute se toarna in oala peste ardei amestecul si se mai lasa 15 minute pe foc.
VA DORESC POFTA BUNA!
Cu aceasta se umple ardeii insa nu pana la gura deoarece orezul se umfla si sa nu dea afara amestecul. Se lasa 2-3 mm gol.
Acestia se aseaza intr-o oala, cu gura in sus, vertical pentru a se fierbe bine. Peste acestia turnam apa amestecata cu putine condimente si 100 ml de bulion. Oala se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic, aproximativ 1 ora si jumatate.
Intr-un bol amestecam 50 ml bulion cu smantana pana se omogenizeaza. Dupa o ora si 15 minute se toarna in oala peste ardei amestecul si se mai lasa 15 minute pe foc.
VA DORESC POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu