duminică, 3 mai 2009

MANCARICA DE SPANAC

INGRENDIENTE

- 1 kg spanac;
- 1 ceapa;
- 2 linguri unt;
- sare dupa gust;
- 500 gr carne miel sau pui;
- 1 capatana usturoi;
- 1 lingura faina;
- 1 pahar bulion de rosii mai gros;
- 2 linguri smantana.

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in unt intr-un vas acoperit cu capac.
Spanacul se spala bine, se indeparteaza coditele, se spala din nou si se pune intr-o oala la fiert 15 minute in apa cu putina sare. ATENTIE: spanacul cand fierbe se umfla.
Carnea se taie in bucatele, se adauga peste ceapa calita, se adauga 20-30 ml apa fiarta peste si se pun pe foc sa se caleasca inabusit 30 minute.
Dupa ce spanacul este fiert se pune intr-o strecuratoare la scurs, se lasa un pic la racit dupa care se toaca marunt si se adauga peste carne si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. Se amesteca des ca sa nu se prinda.
Intr-un bol se amesteca faina si cu bulionul de rosii. Se toaca usturoiul marunt, se pune peste bulionul amestecat cu faina, se adauga si smantana si se amesteca pana ce se omogenizeaza si se toarna peste mancarica de pe foc.
Se mai lasa pe foc 5 minute pentru a da intr-un clocot si se amesteca incontinuu. Se sareaza dupa gust.

VA DORESC POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată