marți, 12 mai 2009

PRAJITURA CONGO

INGRENDIENTE

Pentru blaturi:

- 6 oua;
- 400 gr zahar;
- 300 gr faina;
- 16 linguri de apa;
- 1 praf de copt;
- 2 linguri cacao;

Pentru crema 1:

- 300 gr nuca macinata;
- 400 ml lapte;
- zahar;

Pentru crema 2:

- 3 oua;
- 9 linguri zahar;
- 2 linguri ness;
- 1 pachet de rama

Pentru glazura:

- 1 ciocolata amaruie;
- 50 gr unt.

Mod de preparare:

Blaturile: Se fac 2 blaturi la fel diferenta este ca in unul se pun cele 2 linguri de cacao pentru a fi maro. Blatul se face astfel: se separa de la 3 oua albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 gr zahar si cu 8 linguri de apa care se pun treptat pana cand zaharul s-a topit. Atunci se adauga 150 gr faina si 1/2 praf de copt si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga 4 linguri de zahar si se bat din nou spuma. Peste acestea se adauga compozitia din galbenus si se amesteca pana cand se omogenizeaza. La fel se face si cel de-al 2-lea blat numai ca la final se adauga cele 2 linguri de cacao. Intr-o tava se aseaza blaturile cu lingura astfel: 1 lingura din blatul galben, o lingura din blatul maro si tot asa pana cand s-a pus toata compozitia. Tava se baga in cuptorul bine incins.

Crema 1: Cele 300 gr de nuca macinata se fierb cu lapte cat cuprinde (sa fie mai tare) dupa care se adauga zahar dupa gust. Se amesteca pentru a nu se prinde. Aceasta se pune peste blatul racit.

Crema 2: Intr-o olica se sparg cele 3 oua, se adauga 9 linguri de zahar si se pun la fiert pe aburi, adica se cauta o olica in care se pun 3 -4 degete de apa , se pune la foc iar cand apa fierbe deasupra se pune ermetic olica in care facem crema. Se amesteca incontinuu in crema iar cand aceasta se ingroasa se adauga in ea cele 2 linguri de ness si se mai lasa 5 minute pe foc.
Se da crema la racit. Intr-un bol de plastic se pune 1 pachet de rama peste care se adauga treptata crema racita si se mixeaza. Aceasta crema care rezulta se pune peste crema 1.

Deasupra se face glazura astfel: ciocolata amaruie se pune la topit intr-o olica cu 50 grame de unt si se pune peste prajitura.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată