sâmbătă, 25 aprilie 2009

CIORBA DE PERISOARE

INGRENDIENTE

- 1 kg carne tocata ameste vita si porc;
- orez;
- o mana de taietei de casa;
- 2 oua;
- 2 morcovi;
- 1 ceapa;
- 1/2 telina;
- 1 pastarnac;
- 2 cartofi;
- 2 rosii sau suc de rosii;
- leustean verde;
- condimente: sare, piper, vegeta, bors/sare de lamaie.

Mod de preparare:

Se pun intr-o oala 3-4 l de apa la fiert, iar peste oala se pune un capac pentru a fierbe apa mai repede.
Intre timp se spala bine toate legumele, se curata de coaja si se taie cubulete. Morcovul, telina si pastarnacul se pot da si prin razatoare ( in functie de preferinte ).
Cand apa fierbe se adauga in ea: ceapa, morcovii, pastarnacul si telina.
In timp ce legumele fierb preparam perisoarele: intr-un bol se pune carnea peste care se adauga un ou, o mana de orez, piper,sare si vegeta si se amesteca bine.
Intr-un bol punem o cana de apa in care ne umezim mainile atunci cand facem perisoarele pentru a nu se lipi carnea de maini. Acestea se fac ca si niste guguloaie rotunde de dimensiuni normale.
Cand perisoarele sunt aproape fierte se adauga in oala cartofii, sucul de rosii si condimente. Daca folositi rosii atunci acestea se dau prin razatoare.
La sfarsit se adauga taieteii de casa, leusteanul taiat marunt si borsul/sarea de lamaie dupa gust.
Intr-un bol se bate bine un ou peste care se adauga un jet de apa si se amesteca din nou. Dupa ce opriti focul si adaugati oul batut, se amesteca in ciorba si se pune un capac peste oala.
Ciorba se poate servi cu ardei iute sau cu smantana.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată