- 1kg cartofi;
- 700 gr carne tocata ( porc/vita );
- 10 gr unt;
- 2 oua;
- 100 gr smantana;
- 4 cepe;
- 1 legatura patrunjel;
- 4 linguri pasta de tomate;
- condimente: sare, piper, vegeta.
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert in coaja intr-o oala. Dupa 25 de minute se scot din apa si se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se taie rondele cu grosimea de aproximativ 5-6 milimetrii.
Ceapa se curata si se taie in cubulete mici. Acestea se pun la calit in ulei iar dupa ce este calita se adauga carnea, patrunjelul tocat marunt, pasta de tomate si condimente dupa gust. Se tine pe foc pana se prajeste un pic carnea (aproximativ 20 minute).
Se pune intr-o tava unsa cu cele 10 gr de unt un strat de cartofi rondele, un strat de carne si tot asa iar ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Se pune intr-o tava unsa cu cele 10 gr de unt un strat de cartofi rondele, un strat de carne si tot asa iar ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Intr-un bol se amesteca cele 2 oua impreuna cu smantana si cu 5 linguri de apa pana ce se omogenizeaza si se toarna peste musaca.
SE lasa la cuptor aproximativ 50 de minute.
SE lasa la cuptor aproximativ 50 de minute.
VA DORESC POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu