skip to main |
skip to sidebar
SFATURI CULINARE
- Intotdeauna cand folositi cuptorul pentru prajituri acesta trebuie sa fie bine incalzit inainte de utilizare;
- Uleiul nu va mai sari la prajit daca pui in tigaie un varf de cutit de sare inainte de a turna uleiul;
- Supa de carne ramane clara daca se fierbe in ea o ceapa intreaga;
- Sunculita sau costita se va taia mult mai usor in felii subtiri daca bagati mai intai cutitul in apa fierbinte;
- Merele se vor curata mai usor de coaja daca le tineti inainte un minut in apa fiarta;
- Legumele albe isi pastreaza culoarea alba daca adaugati in apa clocotita putin otet;
- Inainte de a pune cartofii la prajit este important ca acestia sa se scurga foarte bine de apa;
- Ceapa curatata inainte de taiere se pune intr-un bol cu apa rece pentru a nu mai ustura ochii;
- Branza se pastreaza un timp indelungat daca se tine in apa foarte sarata;
- Fasolea uscata inainte de a se gati se lasa in apa calda 2 ore pentru a se inmuia;
- Cartofii fierti in coaja isi pastreaza componentele hranitoare;
- La mancaruri se utilizeaza intotdeauna legume proaspete;
- Maioneza taiata se reface daca se adauga treptata cate o lingurita de apa rece si se freaca mereu;
- Pentru a avea o salata mai sanatoasa, putem inlocui otetul cu zeama de lamaie;
- Nu se tine carnea de peste la marinat mai mult de 30 de zile deoarece se va sfarama usor;
- Ceapa, cartofii si usturoiul se conserva intr-un loc uscat si racoros;
- Petele de vin rosu se scot cu vin alb;
- Zarzavatul vestezit isi revine daca se tine cateva ore in apa rece cu o lingurita de otet;
- Laptele nu se mai arde la fiert daca aveti grija sa umeziti vasul cu apa inainte de fierbere;
- Untul tare se intinde imediat pe felia de paine daca lama cutitului este introdusa in apa fiarta;
- Cartofii fierti se decojesc mai repede daca in apa in care fierb se adauga o lingurita de ulei;
- Ficatul devine mult mai gustos daca inainte de prajire il tineti 2-3 ore in lapte;
- Albusul de ou se bate mai usor in vas de metal si daca picurati peste el zeama de lamaie;
- Pentru a fierbe mai repede animalele si pasarile de casa (batrane) puneti pe fundul oalei o lingura de inox sau un varf de cutit de bicarbonat;
- Mirosul de usturoi de pe degete se indeparteaza rapid daca se freaca mainile cu zat de cafea.
- La galustele de faina care se folosesc la ciorba si la gulas pentru a deveni pufoase se foloseste putin ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu