luni, 27 aprilie 2009

SFATURI CULINARE

  • Intotdeauna cand folositi cuptorul pentru prajituri acesta trebuie sa fie bine incalzit inainte de utilizare;
  • Uleiul nu va mai sari la prajit daca pui in tigaie un varf de cutit de sare inainte de a turna uleiul;
  • Supa de carne ramane clara daca se fierbe in ea o ceapa intreaga;
  • Sunculita sau costita se va taia mult mai usor in felii subtiri daca bagati mai intai cutitul in apa fierbinte;
  • Merele se vor curata mai usor de coaja daca le tineti inainte un minut in apa fiarta;
  • Legumele albe isi pastreaza culoarea alba daca adaugati in apa clocotita putin otet;
  • Inainte de a pune cartofii la prajit este important ca acestia sa se scurga foarte bine de apa;
  • Ceapa curatata inainte de taiere se pune intr-un bol cu apa rece pentru a nu mai ustura ochii;
  • Branza se pastreaza un timp indelungat daca se tine in apa foarte sarata;
  • Fasolea uscata inainte de a se gati se lasa in apa calda 2 ore pentru a se inmuia;
  • Cartofii fierti in coaja isi pastreaza componentele hranitoare;
  • La mancaruri se utilizeaza intotdeauna legume proaspete;
  • Maioneza taiata se reface daca se adauga treptata cate o lingurita de apa rece si se freaca mereu;
  • Pentru a avea o salata mai sanatoasa, putem inlocui otetul cu zeama de lamaie;
  • Nu se tine carnea de peste la marinat mai mult de 30 de zile deoarece se va sfarama usor;
  • Ceapa, cartofii si usturoiul se conserva intr-un loc uscat si racoros;
  • Petele de vin rosu se scot cu vin alb;
  • Zarzavatul vestezit isi revine daca se tine cateva ore in apa rece cu o lingurita de otet;
  • Laptele nu se mai arde la fiert daca aveti grija sa umeziti vasul cu apa inainte de fierbere;
  • Untul tare se intinde imediat pe felia de paine daca lama cutitului este introdusa in apa fiarta;
  • Cartofii fierti se decojesc mai repede daca in apa in care fierb se adauga o lingurita de ulei;
  • Ficatul devine mult mai gustos daca inainte de prajire il tineti 2-3 ore in lapte;
  • Albusul de ou se bate mai usor in vas de metal si daca picurati peste el zeama de lamaie;
  • Pentru a fierbe mai repede animalele si pasarile de casa (batrane) puneti pe fundul oalei o lingura de inox sau un varf de cutit de bicarbonat;
  • Mirosul de usturoi de pe degete se indeparteaza rapid daca se freaca mainile cu zat de cafea.
  • La galustele de faina care se folosesc la ciorba si la gulas pentru a deveni pufoase se foloseste putin ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată