sâmbătă, 25 aprilie 2009

CIORBA DE LEGUME

INGRENDIENTE

- 1 ou;
- 1 ceapa rosie;
- 2 pastarnaci;
- 1/2 telina;
- 2 morcovi;
- 5 cartofi;
- 4 rosii sau suc de rosii;
- 100 gr mazare;
- 100 gr fasole verde;
- 1 ardei gras;
- frunze de leustean si patrunjel verde;
- condimente: sare, piper, vegeta;
- 1 lamaie/sare de lamaie sau bors magic;
- o mana de taietei de casa.

Metoda de preparare:

Intr-o oala se pun la fier 3-4 l de apa, iar peste oala se pune un capac pentru a fierbe mai repede.
Intre timp se spala toate legumele si se curata. Dupa ce sunt curatate se spala din nou si se taie cubulete. Morcovii si pastarnacii pot fi dati si pe razatoare( in functie de preferinte ). Rosiile se dau prin razatoare ( in loc de rosii se poate pune sos de rosii ).
Fasolea verde si mazarea se pun intr-o strecuratoare si se spala sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Se pun in oala la fiert urmatoarele: morcovii, pastarnacii, telina, ceapa, si ardeiul gras . Se adauga sare, piper, vegeta, dupa gust.
Cand sunt aproape fierte ( aproximativ dupa 40 minute ) se adauga cartofii, rosiile, fasolea verde si mazarea.
Cand acestea sunt fierte se adauga verdeata taiata marunt, taieteii de casa si zeama de lamaie pentru ai da un gust un pic acrisor si se mai lasa la fiert aproximativ 10 minute.
Intr-un bol se bate bine oul cu o furculita peste care se adauga un jet de apa rece si se amesteca din nou. Dupa ce se stinge focul la ciorba se adauga oul batut, se amesteca bine ciorba si se pune un capac ermetic peste oala.
Ciorba se poate servi cu ardei iute sau cu smantana.

VA DORESC POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Google Search

căutare personalizată